torsdag 27 oktober 2011

Jävla akassan (eller alliansen)

Efter att akassan strulat bort papper sedan mars i år så har Jag inte fått någon ersättning. För en vecka sedan så fick Jag äntligen godkännt att få akassa. Skönt tänkte Jag nu löser det sig. Men HA! Vilket skämt! Fick detta brev igår eftermiddag:

Information om arbetslöshetsersättning jämsides med arbete

Om du arbetar och får arbetslöshetsersättning under samma vecka kan du få ersättning i högst 75 ersättningsdagar inom en ersättningsperiod. Det är antalet ersättningsdagar som du får ut under veckor då du arbetar som räknas in i de 75 dagarna. Det handlar alltså inte om hur många dagar du arbetar. När de 75 ersättningsdagarna är förbrukade kan du bara få ersättning för helt arbetslösa veckor.
På utbetalningsspecifikationen kan du se hur många av de 75 dagarna som du har förbrukat.
Bestämmelsen gäller för alla typer av arbete, oavsett om det finns en fastställd arbetstid eller om arbetstiden varierar. Den gäller även för dig som enligt beslut från oss ska deklarera din egen verksamhet på kassakort. Tid som jämställs med arbete, till exempel semester eller tid med avgångsvederlag, räknas också in. Det gäller även heltidsarbete som börjar eller slutar under en vecka. Begränsningen gäller inte under veckor då du får aktivitetsstöd.

Vad händer när de 75 dagarna är förbrukade?
När de 75 ersättningsdagarna är förbrukade kan du bara få ersättning för helt arbetslösa veckor. Om du är timanställd vid behov kan du få arbetslöshetsersättning för veckor som du inte arbetar. Om du har en fastställd sysselsättningsgrad, till exempel på 50 procent, kan du inte få ersättning alls när de 75 dagarna är förbrukade, även om du enligt schema inte arbetar under en vecka. Under vissa förutsättningar kan du sluta din deltidsanställning när de 75 dagarna är förbrukade utan att bli avstängd från ersättning. Det är viktigt att du kontaktar oss om du funderar på att säga upp din anställning, så att du får veta mer om vad som gäller.

Ensamstående med barn under 18 år
Om du är ensamstående och har barn under 18 år som bor hemma hos dig helt eller delvis kan du anvisas till jobb- och utvecklingsgarantin efter de 75 deltidsdagarna. På så sätt kan du fortsätta din deltidsanställning jämsides med jobb- och utvecklingsgarantin. Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information.

75 deltidsdagar per ersättningsperiod
Deltidsräkneverket löper per ersättningsperiod och börjar därför om från noll när du börjar en ny ersättningsperiod.

Har du frågor?

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Med vänlig hälsning
Unionens Arbetslöshetskassa

Hur kan de ens skriva "med vänlig hälsning"? Dom borde skrivit med vänlig pungspark!

Så nu kan man inte deltidsarbeta längre. Snacka om att det är ett slag i kistan för kvinnorna som gör det, eller ja för männen med.

Det är fan förjävligt.

Vad tycker du?

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar