onsdag 21 mars 2012

L&B kläder

Lingon & Blåbär kläder

Öko-Tex certifierade kläder från Lingon & BlåbärÖko-Tex märket som du finner på merparten av våra kläder är ett bevis på att dom uppfyller kraven för Öko-Tex. Våra kläder uppfyller kraven för Öko-Tex klass I som har de strängaste kraven av alla klasser. Öko-Tex är ett internationellt kontrollorgan som är världsledande för textilier och som garanterar att kläderna inte innehåller några skadliga tillsatser som kan vara farliga för vår hud och hälsa. Några exempel på vad som kontrolleras är bland annat färghärdigheter, pH-värde, formaldehyd, tungmetaller, acrylaminer, bekämpningsmedel, flamskyddsmedel, ftalater, flyktiga organiska värden och biocider.

Öko-Tex klasser
Det finns fyra olika klasser inom Öko-Tex (klass I, II, III och IV). Kraven är högst för klass I som är anpassat för barn och personer med känslig hud. De minst omfattande kraven har klass IV som endast får användas för textilier som inte används som kläder, såsom till exempel dukar och möbeltextilier.

Läs mer om Öko-Tex på deras hemsida! >>

Öko-Tex Standard 100 ställer krav på produkterna så att du som konsument kan känna dig trygg. Öko-Tex-märket är ett bevis på detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar